Lehed

pühapäev, 30. märts 2014

Brüsseli pasteet

Kohvinurgas tuli jutuks, et Stockmannis müüakse Brüsseli pasteeti, mis on üks tõeliselt mõnus määre. Guugeldasin veidi ja leidsin sellise retsepti. Kas see on samasugune, pole aimugi, kuid huvitavalt maitseb küll. Nagu Aldis esimese suutäie järel ütles:"möh, sel korral sul kuidagi kuivaks jäänud...". Aga siis oma üllatuseks tõdes, et nii maitsvat pasteeti pole ta ammu saanud, sest too hakkas suus sulama.

Brüsseli pasteet.   

450g maksa (kana)
150 ml kangestatud veini (Madeira või 18 % 777)
450g võid
oliiviõli praadimiseks
(tüümiani)


Praadisin maksa pannil küpseks. Peenestasin saumiksriga ja lisasin sel ajal või ja veini. Maitsestasin pipra ja soolaga. Kuna maks oli veel soe, siis mass tuli ehmatavalt vedel, aga ma panin ta kümikusse ja seal tahenes liigagi kõvaks.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar